Menanti Penyatuan 2 Hati Menjadi 1 Jiwa


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, December 23, 2009

TEMAN SEJATIKU...






Keheningan mala mini membuatkan aku tetiba-tiba terfikirkan seseorang…mungkin sudah lama tidak aku berjumpe dengan dia…dialah teman baik ku dulu, kini dan selamanya…dialah tempat aku mengadu, besedih, bergurau senda, berkongsi pendapat, ‘bergaduh bola’ dan lain-lain…dia itu adalah Muhammad hafiez @ apai…

Aku mungkin agak kecewa dan sedih kerana aku lambat untuk mengenalinya…aku mula mengenalinya pada semester 3..pertama kali aku berjumpanya adalah didalam surau semasa meeting pertama rexco blok 2…agak lucu dan indah apabila aku mengenangkan kembali saat itu..pada semester 4 barulah aku mula rapat dengannya…pejam celik pejam celik, kini dia tidak lagi ada dengan aku…masing2 ada tanggungjawab yang perlu dilakukan…aku berada di Kelantan manakala apai berada di johor…aku juga tergelak sorang2 bila ada kawan-kawan satu kos (kaunseling) mengatakan kami tidak boleh berpisah..hahaha..xpe, yang aku tahu, aku selesa…banyak kenangan aku dengan apai…entahlah, terlalu banyak untuk aku nyatakan…

Tapi bagi aku, apai merupakan kawan, teman yang sangat baik..tidak dapat yang dapat mengantikannya..bagi aku, apai pada satu hari nanti akan menjadi pemimpin atau motivasi yang terkenal pada satu hari nanti…nanti bila dah terkenal itu, jangan lupakan khairul azwa ini pulak…aku jugak bangga kerana telah berjaya ‘menkelatekan’ Muhammad Hafiez ni menjadi ore kelate…sehingga sudah pandai sedikit sebanyak kecek kelate…hahaha…

Disini jugak, khairul azwa ini hendak mengucapkan kepada apai terima kasih kerana telah banyak membantu wa ini dalam semua perkara…didalam JMK, ko adalah YDP yang paling terbaik sekali…ko mempunyai ciri2 pemimpin yang berkaliber…ko ada prinsip yang ko pegang…terima kasih kerana memilih wa jadi setiausaha blok 2 pada masa dulu kerana jika aku tak jadi setiausaha blok 2, mungkin aku tidak layak menjadi JMK…terima kasih juga kerana banyak membantu dalam pelajaran dan perkara lain-lain…

Pepun ko pernah janji yang ko nak bagi bunga kat aku masa konvo nanti…hahaha..akan ku tuntut janji mu itu…=)


"fun fries yang menjadi simbolik apai...=)"

Akhir sekali, aku tetap ingat kan mu..klu kawin tu, jangan lupe jemput aku…aku mesti datang punye…yang penting sekali, you will never walk alone…huhuhu…salam cikgu dihati...
assalamualaikum w.b.t....

KELAHIRAN BARU

Sekarang, aku sudah mempunyai ‘kekasih hati’ yang terbaru pula…terima kasih kepada abah dan ma kerana telah bersusah payah mencari ‘kekasih’ baru anakanda ini…akan tetapi, kepada ‘kekasih’ lama, wa tetap sayang la…kerana kedua-duanya khairul azwa ini tetap menyanyangi kedua-dua…itulah kehadiran baru DBN…sekarang, DBF ngan DBN akan berada didalam hati khairul azwa ini…
Kekasih pertama…Honda Wave 125…DBF…….Kekasih terbaru…Saga BLM…DBN…
DBF & DBN kedua-duanya disayangi sepenuh hati….mmuuaahhh….
*gambar DBN akan dimasukkan nanti*

HUTAN KAWASAN RUMAHKU DISERANG...








Disini juga aku ingin memasukkan gambar rumahku yang telah ‘diserang’…dahulunya terdapat hutan (seluas 3 hektar) dihadapan rumahku…hutan yang ditumbuhi pokok getah yang subur menghijau tanpa ada sesiapa yang menorehnya..(sebab tuan tanah ini dah kaya dah…) setelah sekian lama, akhirnya hutan ini sudah tiada lagi…kini seperti ‘padang jarak padang terkukur’…bile hutan ini tidak ada lagi, kelihatan kawasan umahku ini begitu luas…akan tetapi, apa yang diketahuinya, kawasan ini didalam perancangan kerajaan untuk membangunkan tempat ini…apa yang pentingnya, perancangan ini memberikan faedah kepada semua…

Monday, December 14, 2009

SELAMAT HARI LAHIR SAYANG

Selamat Hari Lahir kepada insan tersayang iaitu Radiah Fatihah pada 14 Disember...
semoga sayang panjang umur dan murah rezeki...senyum selalu...

sweet 23...

*minta maaf sebab lambat wish&post kat blog ni..*